Diputació de Girona
  • Formació en suport vital bàsic i desfibril·ladors
  • ·
  • Notícies·
  • Formació en suport vital bàsic i desfibril·ladors

Formació en suport vital bàsic i desfibril·ladors

  Tornar

11/02/2021

Dipsalut ofereix tres tipus de cursos relacionats amb els desfibril·ladors: la formació reglada (per als usuaris intensius no sanitaris com, per exemple, policies locals); els cursos de renovació, per a aquests mateixos usuaris; i, finalment, formació més bàsica, dirigida a la ciutadania en general.


Aquests darrers cursos, de només 4 hores de durada, transmeten els coneixements necessaris per poder aplicar els protocols de suport vital bàsic i per utilitzar idòniament els desfibril·ladors d’ús públic implantats arreu de la demarcació amb el programa "Girona, territori cardioprotegit". Van adreçats a totes aquelles persones, sense formació sanitària, interessades a aprendre a actuar en cas d'aturada cardíaca.


La formació es proposa familiaritzar els alumnes amb aquests aparells. També procura que s'adquireixin els coneixements i les habilitats necessàries per ser capaços d’afrontar amb diligència situacions d’aquest tipus.


En total, aquest primer semestre, s'ha programat 26 cursos dirigits a la població en general. Se'n faran, des del març fins al juny, a la ciutat de Girona, a La Jonquera, Platja d'Aro, La Bisbal d'Empordà, Celrà, Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners.


Pel que fa a les inscripcions, són obertes des d'aquest 10 de febrer. Es poden realitzar, des del lloc web de Formació.


Cal recordar que, en cas de necessitat, qualsevol persona pot fer servir els desfibril·ladors sense necessitat d'haver cursat formació prèvia, ja que són automàtics (monitoritzen la víctima i decideixen si és convenient administrar la descàrrega) i molt senzills d'utilitzar (només cal seguir les instruccions de veu que donen). No obstant, des Dipsalut oferim aquests cursos per tal que tothom qui ho desitgi pugui habituar-se a aquests aparells i aprendre les tècniques de suport vital bàsic.

 

Compartir  

 

Imatges  

cursdeas-joana-magureanu-10-3