Diputació de Girona
  • ·
  • Notícies·
  • Es lliura la primera Ajuda al Talent Gironí per promoure la recerca entre sanitaris

Es lliura la primera Ajuda al Talent Gironí per promoure la recerca entre sanitaris

  Tornar

05/04/2022

La convocatòria “Ajuda Post-residència al Talent Gironí” és promoguda per Dipsalut i l'Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), amb el suport del Col·legi de Metges de Girona (COMG), i en col·laboració amb l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta, l’Hospital Santa Caterina, l’Institut Català d’Oncologia i l’Institut de Diagnòstic per la Imatge.

La beca permet que la persona beneficiària combini la seva activitat assistencial amb l’activitat investigadora, incorporant-se a un grup de recerca de l’IDIBGI durant un any (prorrogable fins a un any més). La persona guanyadora s’escull mitjançant un procés competitiu que avalua la seva trajectòria i la proposta del projecte de recerca que vol realitzar amb l’ajuda, així com la trajectòria del grup de recerca on s’incorporarà.

La beca va ser lliurada el passat dijous 31 de març a la seu del COMG, de mans de la presidenta de Dipsalut, Maria Puig, la directora de l’IDIBGI, Marga Nadal, i el president del COMG, Josep Vilaplana. A l’acte també hi va ser present el cardiòleg Ramon Brugada, cap del grup de recerca de Genètica Cardiovascular a l’IDIBGI, que és el grup on s’incorporarà Manjot Singh gràcies a aquesta ajuda.El projecte guanyador

El programa “Girona, territori cardioprotegit”, pioner a l’Estat, va ser ideat per Ramon Brugada l’any 2011 i impulsat pel Dipsalut, i ha implantat una xarxa pública de desfibril·ladors arreu de la demarcació. L’objectiu és que tothom tingui accés a aquests aparells de reanimació i els pugui fer servir quan algú pateixi una aturada cardíaca en un espai públic.

A través de l’Ajuda al Talent Gironí, Manjot Singh realitzarà una avaluació els resultats dels darrers deu anys del programa creant un registre científic dels usos de la xarxa de desfibril·ladors. Aquesta anàlisi serà la més exhaustiva feta fins ara, i estudiarà, per primer cop, elements com ara el perfil de les persones que han patit aturades cardíaques, la seva evolució neurològica, o si hi ha algun perfil concret que presenti més possibilitats de sobreviure.

D’altra banda, el projecte de Manjot Singh també contempla la creació d’un mètode que permeti aplicar el model gironí a altres territoris, així com l’avaluació de possibles innovacions que es puguin incorporar en el programa, com podria ser el transport de desfibril·ladors a zones remotes fent servir drons. Aquest projecte de recerca es durà a terme a l’IDIBGI en col·laboració amb Dipsalut, l’Hospital Dr. Josep Trueta i la Universitat de Girona.

Pròximament, abans d'estiu, s'obriran dues noves places en el marc d'aquesta ajuda.

 

Compartir  

 

Imatges  

ndp-i-ajuda-postresidencia-2