Diputació de Girona
  • ·
  • Notícies·
  • Reanimen, amb els desfibril·ladors d’ús públic, una persona que havia patit una aturada cardíaca

Reanimen, amb els desfibril·ladors d’ús públic, una persona que havia patit una aturada cardíaca

  Tornar

12/12/2019

Els fets han succeït aquest nou de desembre, a la zona de Santa Eugènia, a la ciutat de Girona. Un home, de 62 anys, s’ha desplomat a terra. Testimonis dels fets han trucat als serveis d’emergències i un d’ells, amb formació sanitària, ha començat a practicar-li les maniobres de reanimació.


Poc després ha arribat la policia i se li ha pogut aplicar el desfibril·lador que la patrulla de Mossos d’Esquadra duu dins el vehicle. L’aparell ha donat tres descàrregues, que han permès recuperar el batec. Posteriorment, els professionals del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) han estabilitzat l’home i l’han traslladat a l’hospital.


Dipsalut, amb el programa “Girona, territori cardioprotegit”, va cedir desfibril·ladors a les policies locals de la demarcació de Girona, al cos de Mossos d’Esquadra i als equips de protecció civil. A més, s’encarrega del manteniment dels aparells i de la formació continuada d’aquests professionals, que els duen permanentment en els seus vehicles de treball. També vam instal·lar desfibril·ladors a places, carrers, façanes d’equipaments i altres espais públics perquè, en cas de necessitat, els pugui fer servir qualsevol persona. A més, cedim aparells de manera temporal a ajuntaments i a entitats sense ànim de lucre per cardioprotegir esdeveniments considerats de risc.

 

Per fomentar l’ús d’aquests aparells i transmetre les pautes bàsiques per poder socórrer algú que pateix una aturada cardiorespiratòria, es programen cursos dirigits a tota la població.

 

Compartir  

 

Imatges  

Desfibril·lador