Diputació de Girona
  • ·
  • Notícies·
  • Primera vida salvada amb els desfibril·ladors cedits als Mossos d’Esquadra

Primera vida salvada amb els desfibril·ladors cedits als Mossos d’Esquadra

  Tornar

04/11/2014

L’home, de 51 anys, va caure desplomat enmig del carrer, al barri de Vila-roja, a la ciutat de Girona. Una patrulla de Seguretat Ciutadana dels Mossos d’Esquadra va ser la primera en arribar al lloc dels fets. En veure que es tractava d’una aturada cardíaca, els agents van començar les maniobres de reanimació, van agafar el desfibril·lador que duen dins el vehicle i li van aplicar. Gràcies a aquesta intervenció, l’home va recuperar el batec. Poc després, van arribar el serveis mèdics, que van estabilitzar-lo i el van traslladar a l’Hospital Josep Trueta.


Els Mossos d’Esquadra de la Regió Policial de Girona compten amb 74 desfibril·ladors cedits per Dipsalut des del passat mes de setembre. Els aparells van dins els vehicles de Seguretat Ciutadana i han de permetre una ràpida intervenció davant de casos d’aturada cardíaca extrahospitalària.
Amb aquesta, ja són 22 les persones salvades gràcies als desfibril·ladors del programa “Girona, territori cardioprotegit”.

 

Imatge: acte de cessió dels desfibril·ladors als Mossos d'Esquadra, celebrat el passat 5 de setembre al Parc Científic de Girona.

 

Imatges  

Desfibril·ladors cedits als Mossos d’Esquadra

Compartir