Diputació de Girona
  • ·
  • Notícies·
  • Nova vida salvada amb els desfibril·ladors cedits per Dipsalut

Nova vida salvada amb els desfibril·ladors cedits per Dipsalut

  Tornar

13/01/2015

Els fets han succeït aquest dilluns, 12 de gener, al matí. L'home veí de Blanes, de 49 anys d'edat i amb problemes cardíacs previs es dirigia al centre d'atenció primària (CAP) de Blanes. Mentre era assegut a un banc, esperant que la seva parella aparqués el vehicle, ha patit una aturada cardiorespiratòria i s'ha quedat inconscient. Una patrulla de la Policia Local que passava per davant s'ha dirigit a auxiliar-lo. Els agents li han practicat les maniobres de reanimació cardiopulmonar i han agafat el desfibril·lador que duien dins el vehicle. Paral·lelament, dues metgesses del CAP s'han incorporat a les maniobres per recuperar l'home. El desfibril·lador ha efectuat una primera descàrrega i la víctima ha començat a recuperar-se. El personal d'una ambulància medicalitzada del SEM, que s'ha desplaçat al lloc dels fets, ha estabilitzat l'home i l'ha traslladat a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

 

Amb aquesta, ja són 23 les persones que s'han salvat gràcies als desfibril·ladors implantats per Dipsalut arreu de la demarcació de Girona i a la decidida actuació dels ciutadans i, especialment, dels efectius dels cossos de primera resposta, com ara policies locals o equips de Protecció Civil.

 

Imatge: una agent d'una de les policies locals de les comarques gironines carregant el desfibril·lador dins el vehicle, el mateix dia en que es va fer efectiva la cessió dels aparells als cossos de primera resposta.

 

Imatges  

Policia Local de Blanes

Compartir