Diputació de Girona
  • ·
  • Notícies·
  • Nous cursos de suport vital bàsic i ús dels desfibril·ladors

Nous cursos de suport vital bàsic i ús dels desfibril·ladors

  Tornar

08/08/2014

Hi ha tres tipus de formació: un curs obert a bona part de la població de les comarques gironines (pensat especialment per a aquelles persones que són probables usuaris dels desfibril·ladors, sigui perquè treballen en espais o amb col·lectius considerats de risc o perquè tenen a prop un DEA); un, de més extens, per als usuaris dels desfibril·ladors "mòbils" (policies locals, membres dels equips de protecció civil...) i un tercer curs dissenyat per a persones que ja s’hagin format en l’ús dels desfibril·ladors i vulguin realitzar una activitat de recordatori.

Aquesta formació consta de part teòrica i pràctica. S'hi ensenya a reconèixer una aturada cardiorespiratòria; a seguir correctament els passos de la cadena de supervivència; a realitzar les maniobres de reanimació cardiopulmonar i a utilitzar els desfibril·ladors externs automàtics. També se simulen diferents casos d’aturada cardíaca amb ús de desfibril·lador.


Els cursos començaran el mes d’octubre i finalitzaran al desembre. Se’n faran a Girona, Banyoles, Blanes, Figueres, la Bisbal d’Empordà, Lloret de Mar, Olot, Palafrugell, Ripoll, Santa Coloma de Farners, Santa Cristina d’Aro i Torroella de Montgrí.


Les inscripcions es poden formalitzar des del proper 15 de setembre.


Per consultar el calendari, horaris i procés d'inscripció dels cursos, cliqueu aquí.


Cal recordar, que qualsevol persona pot fer servir el desfibril·lador sense necessitat d'haver cursat formació prèviament, ja que l'aparell és automàtic (monitoritza la víctima i decideix si és convenient administrar la descàrrega) i molt senzill d'utilitzar (només cal seguir les instruccions de veu que dóna). No obstant, Dipsalut ofereix la possibilitat de conèixer a fons els desfibril·ladors i aprendre nocions de suport vital bàsic a tots aquells ciutadans que hi estiguin interessats.

 

Imatge: curs de suport vital bàsic i ús dels desfibril·ladors celebrat a Girona. Autor: Joanna Magureanu.

 

Imatges  

Cursos de suport vital bàsic i ús dels desfibril·ladors

Compartir