Diputació de Girona
  • ·
  • Notícies·
  • La Policia Local de Blanes salva la vida a un home amb un dels desfibril·ladors cedits per Dipsalut

La Policia Local de Blanes salva la vida a un home amb un dels desfibril·ladors cedits per Dipsalut

  Tornar

23/09/2014

Els fets han succeït aquest dimarts 23 de setembre a la tarda. Un veí de Blanes, d’uns 50 anys, ha caigut desplomat a terra després de deixar la seva filla a l’escola, al barri de Mas Enlaire. Un agent de la Policia Local que regulava el trànsit a la zona ha agafat el desfibril·lador del vehicle i li ha aplicat. Gràcies a les descàrregues de l’aparell i a les maniobres de reanimació practicades pel policia, l’home ha recuperat el pols.


Poc després ha arribat una ambulància medicalitzada. Els efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) han estabilitzat la víctima i l’han traslladat amb helicòpter a l’hospital Trueta de Girona, on a hores d’ara continua ingressat.


La demarcació de Girona compta amb un total de 747 desfibril·ladors d’ús públic implantats per Dipsalut. Fins el moment, aquests aparells i la decidida intervenció dels cossos de primera resposta i dels ciutadans han permès recuperar 21 persones que havien sofert un problema cardíac.

 

Imatge: Vehicle de protecció civil de Blanes, que ha col·laborat en el dispositiu d'emergències, amb l'ambulància del SEM i l'helicòpter al fons. Font: Ajuntament de Blanes.

 

Imatges  

Policia Local de Blanes

Compartir