Diputació de Girona
  • ·
  • Notícies·
  • Els Mossos d’Esquadra duran desfibril·ladors cedits per Dipsalut dins els vehicles.

Els Mossos d’Esquadra duran desfibril·ladors cedits per Dipsalut dins els vehicles.

  Tornar

05/09/2014

L’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona ha cedit un total de 74 desfibril·ladors als Mossos d’Esquadra de les comarques gironines. Es tracta d’aparells automàtics; idèntics als que Dipsalut ha implantat en el marc del programa “Girona, territori cardioprotegit”.


Els desfibril·ladors aniran dins els vehicles de les Unitats de Seguretat Ciutadana. L’objectiu és que els agents els puguin utilitzar per atendre persones que hagin sofert una aturada cardíaca.

 

Per formar els policies en els passos que cal seguir quan algú pateix una mort sobtada i ensenyar-los a utilitzar idòniament els desfibril·ladors, Dipsalut els ofereix cursos de formació gratuïts. Se celebren a diferents punts de la demarcació des d’aquest passat juny fins al mes d’octubre. Està previst que, en aquesta primera onada de cursos, s’hi formin 1.417 d’agents.


L’Organisme també es farà càrrec del manteniment dels 74 desfibril·ladors.


Amb aquest acord de col·laboració entre el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i Dipsalut, s’incrementa fins a 200 els desfibril·ladors “mòbils” de les comarques de Girona. Des del 2011, les policies locals i altres serveis de primera resposta, com equips de protecció civil, ja duen desfibril·ladors dins els vehicles.

 

El fet que els cossos policials – que en moltes ocasions són els primers a arribar al lloc on s’ha produït d’incident- duguin desfibril·ladors i els utilitzin ja s’ha demostrat del tot exitós. Fins el moment, els agents de les policies locals i els membres dels equips de protecció civil de les comarques gironines ja han salvat divuit persones amb els aparells cedits per Dipsalut.


Imatge: Acte de cessió dels desfibril·ladors als Mossos d'Esquadra Regió Policial de Girona amb la presència del conseller d'Interior, Ramon Espadaler, el president de la Diputació de Girona i de Dipsalut, Joan Giraut, i el vicepresident primer de Dipsalut, Josep M. Corominas. Autor: Martí Artalejo.

 

Imatges  

Desfibril·ladors cedits

Compartir