Diputació de Girona
  • ·
  • Notícies·
  • Dipsalut ha participat al Congrés Europeu de Reanimació Cardiopulmonar

Dipsalut ha participat al Congrés Europeu de Reanimació Cardiopulmonar

 

15/05/2014

Dipsalut ha participat al Congrés Europeu de Reanimació Cardiopulmonar 2014, que s'ha celebrat a la ciutat de Bilbao. Tècnics de l'Organisme hi han exposat el programa de desfibril·lació pública que es duu a terme a les comarques gironines i que ha portat la demarcació a esdevenir el territori cardioprotegit més gran d'Europa. També hi han parlat de les accions de divulgació i formació que s'inclouen en el programa "Girona, territori cardioprotegit".

Aquestes accions són un factor clau per tal que la ciutadania es familiaritzi amb els aparells i perdi la por a utilitzar-los. La llei permet que persones no formades apliquin un desfibril·lador en cas que sigui necessari. A més, el fet que els aparells siguin completament automàtics facilita poder fer-ho. 

El Congrés Europeu de RCP ha comptat amb un centenar de ponents d'arreu del món, que han exposat i debatut els últims avenços en aquest camp. Les conclusions extretes del Congrés serviran per elaborar les noves recomanacions en reanimació cardiopulmonar.

 

Imatge: Cabina que acull els DEA's fixos de Dipsalut; exposada al Congrés. Autor: Ester Ruiz de Morales.

 

Imatges  

Congrés Europeu de Reanimació Cardiopulmonar

Compartir