Diputació de Girona
  • ·
  • Notícies·
  • Dipsalut continua formant els estudiants de la UdG en l’ús dels desfibril·ladors

Dipsalut continua formant els estudiants de la UdG en l’ús dels desfibril·ladors

  Tornar

19/12/2014

L’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona forma estudiants de la Universitat de Girona en l’ús dels desfibril·ladors i en tècniques de reanimació cardiopulmonar (RCP). Aquesta formació consta de part teòrica i pràctica en la qual s’ensenya a reconèixer una aturada cardiorespiratòria, a realitzar les maniobres de reanimació cardiopulmonar i a utilitzar els desfibril·ladors externs automàtics (DEA). També es visualitza un vídeo demostratiu de la utilització dels DEA, se simulen diferents casos d’aturada cardíaca i es practica amb un maniquí.

L’objectiu és capacitar el major nombre d’alumnes de la Universitat de Girona perquè, en cas de necessitat, actuïn amb els desfibril·ladors públics que Dipsalut ha implantat als municipis gironins i també als exteriors dels diferents espais universitaris.

Cal recordar, que qualsevol persona pot fer ús dels desfibril·ladors, encara que no tingui cap tipus de formació en la matèria, ja que els aparells són automàtics i molt senzills d’utilitzar. No obstant, l’Organisme ofereix moltes possibilitats (cursos, tallers, estands informatius...) per familiaritzar-se amb els desfibril·ladors i perdre la por de fer-los servir en cas d’emergència.

Al llarg d'aquest 2014, més de 230 alumnes de la UdG han participat en els cursos organitzats específicament per a ells. Es calcula que, amb la nova oferta formativa, se’n capacitarà uns 70 més.

Els tres nous cursos es duran a terme a la Facultat de Turisme els propers dies 21 de gener i 11 de febrer. Les inscripcions es poden formalitzar aquí.

Imatge: curs pràctic de DEA a la Universitat de Girona celebrat el passat mes de maig. Autor: Joanna Magureanu.

 

 

Imatges  

Formació als estudiants de la UdG en l’ús dels desfibril·ladors

Compartir