Diputació de Girona
  • ·
  • Notícies·
  • Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardíaca

Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardíaca

  Tornar

09/10/2018

La mort sobtada produeix, cada any, 400.000 morts a Europa. L’única solució reconeguda per les societats científiques internacionals és la Reanimació Cardio Pulmonar (RCP) i la Desfibril·lació Externa Automatitzada (DEA) com a integrants de la seqüència d’actuacions anomenada Cadena de la Supervivència: reconeixement dels signes d’aturada cardiorespiratòria i avís al Sistema d’Emergències (112), inici de maniobres de reanimació (RCP) i desfibril·lació precoç.

Realitzar aquestes actuacions, fins que arribin els serveis sanitaris especialitzats, augmenta entre dues i tres vegades les probabilitats de supervivència de la víctima i disminueix el risc de seqüeles. Actualment, però, només una de cada cinc persones que pateixen una aturada extrahospitalària rep aquesta actuació. Per això és clau que la població estigui preparada per a aquestes situacions.

Amb l'objectiu de transmetre els coneixements bàsics per poder socórrer algú que ha patit una aturada cardíaca, hem organitzat tallers oberts a totes les persones interessades a participar-hi (no cal inscripció prèvia). Es faran, de 10 h a 13 h, al centre de Girona, a la plaça Miquel Santaló. Estaran impartits per professionals especialitzats de la Universitat de Girona.

 

Compartir  

 

Imatges  

Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardíaca