Diputació de Girona
  • ·
  • Notícies·
  • Centenars de persones aprenen a salvar vides amb les seves mans

Centenars de persones aprenen a salvar vides amb les seves mans

  Tornar

17/10/2016

Entre elles, tallers per aprendre a actuar en cas d'aturada cardiorespiratòria i per saber usar idòniament els desfibril·ladors d'ús públic. Centenars de persones de totes les edats han pogut practicar la posició lateral de seguretat, el massatge cardíac i la reanimació amb un desfibrl·lador. També s'ha posat èmfasi en la necessitat de trucar el 112 immediatament i en la conveniència de repartir-se les tasques entre diferents persones per augmentar les possibilitats de supervivència de la víctima.

 

El Dia Europeu de la Reanimació Cardiopulmonar busca conscienciar la població de la importància d'aprendre un conjunt de maniobres senzilles que poden salvar la vida de qui pateix una aturada cardiorespiratòria. Quan una persona pateix una aturada, les seves possbilitats de sobreviure cauen un 10% cada minut que passa. Per això és tant important actuar de seguida, mentre s'espera els serveis mèdics. Malauradament, encara són pocs els ciutadans que saben com realitzar un massatge cardíac, que podrien localitzar un desfibril·lador ràpidament o que se senten preparats per a utilitzar un d'aquests aparells.

 

Per anar invertint aquesta situació i aconseguir que cada cop hi hagi més persones preparades per actuar en cas d'aturada cardíaca al carrer, Dipsalut i entitats com l'Associació RCP a l'Escola - entre altres organismes i entitats- organitzen diverses accions de formació i sensibilització.

 

Imatge: activitats celebrades a Blanes en motiu del Dia Europeu de l'RCP. Fotografia cedida per l'Ajuntament de Blanes.

 

Compartir  

 

Imatges  

Salvar vides amb les seves mans