Diputació de Girona
  • ·
  • Notícies·
  • Cedim quatre desfibril·ladors més a Lloret de Mar

Cedim quatre desfibril·ladors més a Lloret de Mar

  Tornar

31/08/2017

Fins ara, el municipi comptava amb 13 desfibril·ladors de tipus fix (situats a la via pública en unes columnes específiques i que estan les 24 hores a disposició de la ciutadania) i 5 dels anomenats mòbils (els que els cossos de primera resposta porten als seus vehicles).

Antonio Lorente, regidor de Salut Pública de Lloret de Mar ha explicat que “Aquest mes d’agost, s’ha complementat la cessió de DEA mòbils amb 4 noves unitats, la qual cosa permetrà que tots els vehicles de primera intervenció, tant de la Policia Local com de Protecció Civil, vagin equipats amb un aparell”.

L’experiència adquirida en els darrers anys ha permès comprovar que les unitats més efectives són els desfibril·ladors que porten els cossos de seguretat i d’emergències. El regidor explica que “Malgrat els DEA situats a via pública, són de tipus automàtic, i no requereixen de coneixements per poder-los utilitzar, els ciutadans encara tenen certa recança en utilitzar-los en cas d’emergència per això cal incidir en la formació i des de Dipsalut s’organitzen de forma periòdica cursos de formació, oberts a tothom, en els diferents municipis de la província de Girona”.

Per altra banda, durant l’estiu, totes les platges del municipi també compten amb desfibril·ladors, els quals estan ubicats en els mòduls de salvament a disposició dels socorristes.

Des que es van implantar fins ara, els dispositius mplantats per Dipsalut arreu de les comarques gironines han permès recuperar 38 persones que havien patit una aturada cardíaca.

 

Compartir  

 

Imatges  

Desfibril·lador mòbil