Diputació de Girona
  • ·
  • Notícies·
  • Cardioprotegim les platges gironines

Cardioprotegim les platges gironines

  Tornar

Aquest estiu, n'hem cedit més de vint, a una desena de municipis gironins. Alguns ajuntaments també n'han demanat per a piscines municipals.


Els aparells s’afegeixen als que ja tenen els dispositius de vigilància i socorrisme, als dels cossos de primera resposta (policies locals, protecció civil, Mossos d'Esquadra...) i als desfibril·ladors que hi ha situats dins de columnes a places, carrers i altres espais públics.


Des de Dipsalut, també deixem desfibril·ladors de manera puntual per a cardioprotegir activitats o espais considerats de risc. Els poden demanar tant els ajuntaments com les entitats sense ànim de lucre de la demarcació de Girona. Es tracta d'aparells idèntics als que l’Organisme de Salut Pública ha implantat arreu de la demarcació en el marc del programa “Girona, territori cardioprotegit”.


Enguany, la xarxa de desfibril·ladors ja ha permès recuperar el batec a unes seixanta persones. L'últim cas del que es té constància ha tingut lloc aquest mes de juliol al municipi de La Tallada d'Empordà.


És important recordar que qualsevol persona, en cas de necessitat, pot fer servir aquests aparells. No és imprescindible comptar amb formació en el seu ús.

 

Imatges  

dea004-2

Compartir