Diputació de Girona
  • ·
  • Notícies·
  • Aprenent a utilitzar els desfibril·ladors a la Fira de Mostres

Aprenent a utilitzar els desfibril·ladors a la Fira de Mostres

  Tornar

30/10/2018

Des del seu estand a la Fira de Mostres, la Universitat de Girona està donant a conèixer bona part de l’activitat que realitza. Aquest 29 d’octubre, s’hi ha exposat la tasca que duu a terme la Càtedra de Malalties Cardiovasculars. El seu director, Ramon Brugada, ha recordat l’objectiu de la institució: plantejar estratègies per millorar la detecció, la prevenció i el tractament de les malalties associades a la mort sobtada.


En aquestes estratègies s’hi inclou el programa “Girona, territori cardioprotegit” de Dipsalut, que ha permès implantar una xarxa de desfibril·ladors d’ús públic a tota la demarcació gràcies a la qual ja s’ha pogut salvar més de quaranta persones que havien patit una mort sobtada cardíaca extrahospitalària.


Amb l’ajuda d’un desfibril·lador i d’un maniquí, Brugada ha ensenyat als visitants a la Fira com cal actuar per socórrer algú que ha patit una aturada cardíaca. El reconegut cardiòleg ha insistit en què cal perdre la por a fer servir aquests aparells ja que són molt senzills d’utilitzar i en cap cas poden fer mal a la víctima.


Les persones interessades a aprendre a actuar en cas d’aturada cardíaca, poden participar a les formacions que Dipsalut ofereix de manera periòdica i gratuïta a diferents punts de la demarcació de Girona. Per obtenir-ne més informació, cliqueu aquí.

 

Compartir  

 

Imatges  

Fira de Mostres