Diputació de Girona
  • ·
  • Notícies·
  • 32 persones, recuperades amb els desfibril·ladors cedits per Dipsalut

32 persones, recuperades amb els desfibril·ladors cedits per Dipsalut

  Tornar

13/12/2016

Els fets han succeït aquest 8 de desembre cap a les cinc de la tarda. Els Mossos d’Esquadra s’han desplaçat fins la rambla Antoni Vidal de Sant Feliu de Guíxols, on un home d’uns 83 anys d’edat havia patit una aturada cardiorespiratòria.  


Els agents han atès la víctima amb un dels desfibril·ladors cedits per Dipsalut que duen dins els vehicles. L’aparell ha efectuat dues descàrregues. Pocs minuts després han arribat els serveis mèdics. El personal del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha continuat les maniobres de reanimació, ha estabilitzat el pacient i l’ha traslladat a l’hospital.  


Amb aquesta, ja són trenta-dues les persones inicialment recuperades gràcies als desfibril·ladors implantats per Dipsalut arreu de les comarques gironines i a la decidia actuació de la ciutadania i, especialment, dels cossos de primera resposta.


L’Organisme de Salut Pública té cedits vora dos-cents desfibril·ladors a les policies locals, cossos de protecció civil i Mossos d’Esquadra de la demarcació de Girona. Dipsalut s’encarrega del manteniment dels aparells i de formar gratuïtament els agents i altre personal dels serveis d'emergències per tal que puguin utilitzar-los idòniament.

 

Compartir  

 

Imatges  

Imatge de l'acte procol·lari de lliurament de desfibril·ladors al cos de Mossos d'Esquadra. Any 2014.